Vem är vi?

Risto Tammilehto med vänner

Vi är en grupp som vill göra musik på svenska, och vi förenas av vår kärlek till rock-, pop- och countrymusik från 1970- och 1980-talet.

Det hela började med lekfulla bandningar och växte sedan via studioinspelningar av cover låtar till skivor med egna låtar inklusive text, arrangemang och inspelning.

Samtidigt skapades och formades gruppens sound vars kännetecken är smittsamma melodier, mångstämmiga sångpartier och skickligt gitarrspel.

Ursprungliga medlemmar förutom mig själv är låtskrivaren och gitarristen Erkki Kuuttila samt vår producent Christer Boström

År 2017-2019 medverkade sångerskan Anna Vihonen och år 2019 anslöt sig sångerskan och flöjtisten Jennie Lillandt. Dessutom har många andra musiker medverkat på skivorna.

Just nu koncentrerar vi oss helt på att göra musik i studio och därför är det inte aktuellt för oss att resa och uppträda (på turneer.)

Då vi hade några framgångar på Vega toppen lyckades vi nå ut till nya lyssnare och få också nya följare på sociala medier.

Nu väntar vi med spänning på hur vår publik tar emot Pedro. Den tillsammans med Spegeln är viktiga för oss och arbetet med skivan har verkligen svetsat oss samman som vänner och musiker.

Vi kommer att fortsätta att göra vår egen, svenskspråkiga musik och vi planerar att ge ut ytterligare en skiva detta år.Framåt driver oss behovet att varje gång göra lite bättre ifrån oss. Vi vill visa att låtar från hjärtat är äkta och hållbara. Vår dröm är att visa att sådana låtar skrivs ännu idag. I Sjundeå. I Finland.

– Risto

Risto Tammilehto

Ristos kärlek till musiken fick sin början i tonåren. Snart efter han fått sin första gitarr grundade han sin första orkester, som uppträdde över tio år med dansmusik, huvudsakligen i Västra Nyland.

Efter millennieskiftet spelade Risto trummor i en bluesorkester som också uppträdde på festivaler runtom i Europa, bland annat i Polen och Tyskland.

Risto uppträder också ofta som trubadur. På uppträdanden som ”En man och hans gitarr” får man njuta av hans mörka sångröst och varma tolkningar.

Erkki Kuuttila

Erkki började sin karriär som 7-åring med Michael Aarons Pianoskola. Som 14-åring började han spela elgitarr och då fick hans passion för musik sin början.

Bara tre år senare blev Erkki antagen till Oulunkylän pop/jazz opisto där han fick sin utbildning till yrkesmusiker.

Sen dess har han uppträtt otaliga gånger med många olika slags orkestrar och under årens lopp har han också skrivit många egna låtar.

De senaste 30 åren har Erkki verkat som gitarrlärare. Han har också grundat en ukuleleorkester i Karkkila och verkar fortsättningsvis som dess konstnärliga ledare.

Agneta Falck

Agneta har sjungit hela sitt liv och hennes första barndomsminnen är starkt kopplade till musik.

”Jag kommer inte från en särskilt musikalisk familj men musiken har varit stark närvarande under de tidiga uppväxtåren med LP-skivor, kassetter och radio.”

Hösten 2016 arrangerade Agneta för första gången en konsert under eget namn i Karis vid Tryckeriteatern. Konserten lägger grunden för många nya projekt.

Agneta är ett fullblodsproffs och ett härligt energiknippe i studion.