Keitä olemme?

Risto Tammilehto med vänner

Olemme kokoonpano, joka haluaa tehdä omannäköistä ja kuuloista musiikkia pääasiassa ruotsinkielellä. Meitä yhdistää rakkaus aidosti soitettuun ja laulettuun, 1970- ja 1980-luvun rock-, pop- ja kantrimusiikkiin.

Kaikki alkoi kahden miehen leikkimielisestä äänityskokeilusta, kasvoi siitä studiotasoisten cover-levyjen, En clown i mina kläder ja I can see clearly now, kautta itse sävellettyihin, sanoitettuihin, sovitettuihin ja äänitettyihin julkaisuihin.

Tämä tie loi ja muovasi Risto Tammilehto med Vänner -soundin. Sen tunnusmerkkejä ovat tarttuvat melodiat, moniääniset lauluosuudet ja taidokas kitarointi.

Risto Tammilehto med Vänner -kokoonpanon alkuperäisiä jäseniä ovat itseni lisäksi säveltäjä-kitaristi Erkki Kuuttila ja tuottaja Christer Boström. Vuosina 2017 – 2019 ryhmään kuului myös laulaja Anna Vihonen ja vuonna 2019 siihen liittyi laulaja, huilisti Jennie Lillandt. Lisäksi levyillämme on soittanut monia vierailevia muusikoita.

Tällä hetkellä keskitymme täysin musiikkiin sekä sen tekemiseen ja siksi ainakaan toistaiseksi kiertäminen keikoilla ei ole meille ajankohtaista.

Olemme menestyneet pariinkin otteeseen YLEn Vega-toppenissa. Sen myötä olemme onnistuneet tavoittamaan uusia kuulijoita ja saaneet myös lisää seuraajia.

Odotamme innolla millaisen vastaaoton uusin, juuri julkaistu levymme Pedro tulee saamaan. Pedro yhdessä Spegeln kappaleen kanssa on meille tärkeitä ja levyn tekoprosessi on kasvattanut meitä ihmisinä, ystävinä, ryhmänä ja muusikkoina suunnattomasti.

Aiomme jatkaa oman, ruotsinkielisen musiikin tekemistä edelleen. Suunnitelmissamme onkin julkaista ehkä vielä tämän vuoden puolella lisää uutta musiikkia.

Meitä ajaa eteenpäin tarve tehdä juttuja jatkuvasti ”lite bättre”. Vain siten voimme tulla yhä paremmiksi kaikilla osa-alueilla.

Haluamme osoittaa, että aidosti soitettu ja laulettu musiikki on ikiaikaista ja kestävää. Unelmamme onkin saada osoittaa monen aikalaisemme väite ”ei tuollaista musiikkia enää tehdä” vääräksi todistamalla, että kyllä tehdään. Siuntiossa. Suomessa.

– Risto

Risto Tammilehto

Risto on pitkän linjan muusikko, jonka rakkaus musiikkiin roihahti jo hänen ollessaan vasta teini-iässä. Pian ensimmäisen kitaran saatuaan hän perusti oman bändin. Tanssimusiikkia esittänyt orkesteri keikkaili yli kymmenen vuotta pääasiassa Länsi-Uudellamaalla.

Vuosituhannen alussa Risto soitti rumpuja bluesbändissä. Orkesteri esiintyi bluesfestivaaleilla ympäri Eurooppaa, muun muassa Puolassa ja Saksassa.

Risto Tammilehto on myös kysytty trubaduuri. Mies ja kitara -keikoilla hänen tumma lauluäänensä ja lempeä tulkinta on kerrassaan valloittava yhdistelmä.

Erkki Kuuttila

Erkin musiikkiura alkoi 7-vuotiaana Michael Aaronin Pianokoulun parissa. Todellinen intohimo musiikkiin ja soittamiseen syttyi 14-vuotiaana, kun hän kiinnostui sähkökitaran soitosta. Vain kolme vuotta myöhemmin Erkki pääsi opiskelemaan Oulunkylän pop/jazz -opistoon ja valmistui sieltä ammattimuusikoksi.

Erkin uralle mahtuu lukemattomia esiintymisiä erilaisten kokoonpanojen kanssa. Uran alusta asti myös kappaleiden säveltäminen on inspiroinut häntä.

Viimeiset 30 vuotta Erkki on toiminut kitaransoiton opettajana. Lisäksi hän on perustanut Karkkilan ensimmäisen ukuleleorkesterin ja toimii edelleen sen taiteellisena johtajana.

Agneta Falck

Agneta on aina laulanut ja hänen ensimmäiset lapsuudenmuistot liittyvätkin vahvasti musiikkiin.

”En ole varttunut erityisen musikaalisessa perheessä ja kuitenkin musiikki on ollut vahvasti läsnä elämässäni jo lapsuudesta.”

Syksyllä 2016 Agneta järjesti ensimmäistä kertaa konsertin omalla nimellään Karjaalla Tryckeriteaternissa. Konsertti loi perustan monelle uudelle projektille.

Agneta on kovan luokan ammattilainen ja kannustava tsemppari studiossa.